Voorlichting en onderricht. Een keiharde eis.

Schermafbeelding 2021-03-07 om 18.02.35.

Delen van ervaringen.

Werknemers; de mannen en vrouwen op de werkvloer zijn de ervaringsdeskundigen. Hun opdracht is (ogenschijnlijk) simpel. Het werk moet af.

 

Waar lopen zij in de praktijk tegenaan? Welke keuze omtrent veilig en gezond werken maken zij? En wat beïnvloedt die keuze? Hoe anticiperen zij op werkomstandigheden die snel (kunnen) veranderen?

 

Ik start iedere toolbox of training met met het stellen van dergelijke vragen om tot de kern van de zaak te komen. Ik wil de deelnemers en hun rol in het arbeidsproces begrijpen. Het gaat over hun beleving.    

 

Vervolgens koppel ik de toepasselijke Arbo-regels aan hun specifieke werksituatie en leer hen gevaren te onderkennen. En ik bespreek de te nemen maatregelen om de risico's te beheersen. Voor hun eigen veiligheid en voor de organisatie. Zonder ballast. 

 

Uiteindelijk is de meest essentiële boodschap dat de deelnemers hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Zij hebben altijd een keuze!

 

Toolbox

NEN 3140: 2019

ATEX 153

IMG_9257.jpeg

Preventie

medewerker

 
 
 

Om die veilige en gezonde werkplek in je bedrijf na te streven, moet je weten wat er speelt in de praktijk.  

 

Kennis = veiligheid.

 

Vanuit Arboradius voer ik het liefst op locatie werkplekinspecties uit om een beeld te krijgen van jullie werkelijkheid.

 

Met de uitkomst van de verzamelde informatie kijk ik waar je met een gerichte veiligheidstraining de kans op schade en letsel kan verkleinen.

 

Dat voorkomt uitval en verbetert de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. En dat geeft uiteindelijk mede inhoud aan je zorgplicht als werkgever.

Een win-win situatie. 

39235453-ABEB-4810-87BB-E607B1359C01_1_1

Meer weten? Kijk ook op

info@arboradius.nl

06 - 23 120 129

Perzikstraat 50

1326 HR Almere

© 2021 | Website designed byMichiel / Tekst J-an communiceert